Projecten

Als de financiële resultaten het toelaten (een deel van het batig saldo wordt hiervoor gereserveerd) ondersteunt de vereniging projecten in ontwikkelingslanden.

Wij zijn op zoek naar initiatieven en projecten waarbij leden of mensen uit onze directe omgeving bij betrokken zijn.

Heeft u een suggestie, laat het ons weten.

Projecten voorgaande jaren

Project 2024.

Dit jaar hebben wij gekozen voor een project in Kenia waar Teus en Leny uit Oudewater zich voor inzetten.

Stichting Keniaproject van Teus en Leny Bos ondersteunt het Huruma kindertehuis in Eldoret, Kenia.

Dit tehuis voorkomt dat de kinderen op straat moeten overleven. De huisouders verzorgen en begeleiden de ca. 40 kinderen tussen de 1 en 18 jaar. Ze krijgen liefde en aandacht, voldoende voeding en gaan naar school.

Met de financiële steun vanuit Nederland zorgen we voor de nodige continuïteit om deze kinderen te laten opgroeien in een veilige omgeving. Stichting Keniaproject houdt zeer nauw contact met begeleiders van de kinderen in Kenia en gaan, op eigen kosten, jaarlijks op bezoek. Op de site www.kenia-project.nl is meer informatie te vinden.

 

Project 2023

STICHTING LILIANE FONDS:

Steunt kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden.

Momenteel zijn er naar schatting nog steeds 40 miljoen kinderen met een handicap in arme landen die dringend steun nodig hebben. Rob de Weger uit Haastrecht is al jarenlang ambassadeur van het Liliane Fonds.

Wij willen deze stichting graag ondersteunen en hopen zo een klein beetje te kunnen bijdragen aan een betere wereld voor kinderden met een handicap. 

 

Project 2022.

De familie Versluis heeft tijdens hun vakanties in Gambia vrienden gemaakt met de lokale bevolking en gemerkt dat een beetje hulp vanuit onze rijke westerse wereld niet overbodig is. Zij sturen regelmatig bananendozen vol met  spullen zoals medicijnen, verbandmateriaal, tandenborstels maar ook kleding en spullen om een moestuin te kunnen onderhouden. Als bewijs dat deze spullen goed terecht komen sturen hun Gambiaanse vrienden regelmatig foto’s en ingesproken berichtjes toe. 

Als Wereldwinkel vinden wij dit een mooi project om in het komende jaar te ondersteunen.

 

Project 2020

In 2020 hadden we World Servants Krimpenerwaard als het te steunen project uitgekozen. Helaas kon dit door de pandemie niet doorgaan.

In deze onzekere tijden hebben Jouri, Martijn, Wilmer en Stijn besloten om niet naar Changilo in Zambia 

 

Project 2019

Het waterfilterproject van de stichting Kolewa. Drinkwater verkrijgen van  rivieren of van regenwater door het te filteren. Dit door de Tulip Waterfilter, een Nederlandse uitvinding die in India geproduceerd wordt. www.kolewa.com  

Het project Kolewa (2019) heeft een cheque van 600 euro mogen ontvangen.

 

In 2018 gingen we in zee met World Servants Krimpenerwaard.
Ze bouwden een school en twee lerarenwoningen.
Voor wie?
Voor de 5 leraren op de school, zodat zij dichterbij kunnen wonen. Daarmee bouwden ze ook voor de 409 leerlingen. www.wshaastrecht.nl

 

In 2017 heeft organisatie REMER zich ingezet om Braziliaanse kinderen in de meest ellendige en uitzichtloze omstandigheden een toekomst bieden. 
www.helpmijleven.org/brazilie/remer

 

In 2016 hebben Jolien v. Zuylen en haar moeder ons gevraagd hun project "Another Life International" te adopteren.
Zij steunen in Uganda een project, dat is opgezet door een Australische vrouw die daar woont, om de omstandigheden aldaar te verbeteren.

 

In 2015 steunden we World Servants Haastrecht.Deze jongeren gaan naar Mali om daar een schoolgebouw en een lerarenwoning neer te zetten.
Meer informatie op www.wshaastrecht.nl
Zie voor verslag de nieuwsbrief van oktober 2015

 

In 2014  ondersteunden we een project in Kenia: Wana Wa Mola.
Wana Wa Mola is een project voor kinderen van de straat.
 www.wanawamola.org

 

Voor 2013 werd gekozen voor "Juf Lieke naar Malawi". Juf Lieke helpt daar een school nieuw leven in te blazen.
www.jufliekenaarmalawi.nl