Dit beeld heeft een verhaal.

Is gemaakt voor kunstenaars in Zimbabwe. Mensen daar hebben het momenteel door politiek mismanagement niet makkelijk. Met de aankoop van dit beeld, helpt u producenten toch een menswaardig bestaan op te bouwen. Wij garanderen dat een rechtvaardige prijs voor dit beeld is betaald.

CLEAN YOUR HOME & BODY, SAVE THE PLANET

Dat is het motto bij Marcel's Green Soap. Zij vinden het niet alleen belangrijk om de beste, plantaardige ingrediënten te vinden die goed zijn voor je huis en huid, maar ook voor het milieu.

Elke week worden miljoenen liters schoonmaakmiddel door de gootsteen gespoeld. En elke week komen er miljoenen plastic flessen in het milieu terecht. Dat moet veranderen!

Met Marcel's Green Soap maak je niet alleen je huis schoon, maar ook de wereld om ons heen. Ons assortiment maakt gebruik van 100% gerecycled plastic, is 100% vegan en minstens 97% biologisch afbreekbaar.

Scrap metal

Zimbabwe heeft geen officieel recycling systeem. De werknemers van Simba-Arts verzamelen oude metalen van vuilstortplaatsen. Oude auto's, hekwerken en olievaten worden in kleinere delen geknipt. Het metaal wordt in vuur gezet om verf en roest te verwijderen en in de juiste vorm geknipt. De kunstwerken worden aan elkaar gelast tot verschillende dieren en andere sculpturen voor binnen- en buitenshuis. Het geheel wordt met de hand beschilderd, gelakt en uiteindelijk te drogen gelegd onder de Afrikaanse zon.

Vazen van Esperanza.

Esperanza werkt volgens principes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), zowel in Nederland als in Latijns Amerika. Al eeuwenlang blazen ambachtelijke glasblazers in Mexico het gerecyclede glas tot kunstzinnige vormen. Door designs aan te passen aan trends van het Westen, worden technieken van toen gebruikt voor toonbeelden van nu. Deze objecten zijn vervaardigd in een traditioneel familiebedrijf. Het is uniek door 100% handenarbeid en kan daardoor kleine oneffenheden vertonen.