CLEAN YOUR HOME & BODY, SAVE THE PLANET

Dat is het motto bij Marcel's Green Soap. Zij vinden het niet alleen belangrijk om de beste, plantaardige ingrediënten te vinden die goed zijn voor je huis en huid, maar ook voor het milieu.

Elke week worden miljoenen liters schoonmaakmiddel door de gootsteen gespoeld. En elke week komen er miljoenen plastic flessen in het milieu terecht. Dat moet veranderen!

Met Marcel's Green Soap maak je niet alleen je huis schoon, maar ook de wereld om ons heen. Ons assortiment maakt gebruik van 100% gerecycled plastic, is 100% vegan en minstens 97% biologisch afbreekbaar.

Keramiek servies haan uit Thailand

Het familiebedrijfje dat dit servies maakt is in 2002 begonnen met het maken van keramiek servies. Inmiddels hebben zij 30 mensen in dienst.
Meer dan 70 procent van het personeel is vrouw.
De mannen doen de zware werkzaamheden en de vrouwen doen het fijnere werk zoals schilderen en polijsten.Werknemers met kinderen krijgen de mogelijkheid om tijdens de schooltijden te werken. Hierdoor krijgen zij de vrijheid om hun werktijden zelf in te delen en meer tijd te kunnen besteden aan het gezin.  Dit leuke keramiek servies is vaatwasser en magnetron bestendig.

Blossombs Biologische zaadbommetjes

Help vlinders en bijen en voeg kleur toe aan uw buurt!
Creëer een ware bloemen- en voedselparadijs voor bijen en vlinders met deze kleurrijke zaad- "bommen" van Blossombs. Gooi de Blossombs waar u bloemen wilt; in de tuin, op het balkon of op een braakliggend terrein, wacht op de regen (of gebruik een gieter) en na een paar weken geniet u met de bijen en de vlinders van de kleurrijkste bloemen!
Gemaakt in Nederland met biologische wilde bloemenzaden en natuurlijke klei, voedingsstoffen en kleurpigmenten.
Breng kleur in uw wereld!

Nu te koop in de Wereldwinkel.

Scrap metal

Zimbabwe heeft geen officieel recycling systeem. De werknemers van Simba-Arts verzamelen oude metalen van vuilstortplaatsen. Oude auto's, hekwerken en olievaten worden in kleinere delen geknipt. Het metaal wordt in vuur gezet om verf en roest te verwijderen en in de juiste vorm geknipt. De kunstwerken worden aan elkaar gelast tot verschillende dieren en andere sculpturen voor binnen- en buitenshuis. Het geheel wordt met de hand beschilderd, gelakt en uiteindelijk te drogen gelegd onder de Afrikaanse zon.

Vazen van Esperanza.

Esperanza werkt volgens principes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), zowel in Nederland als in Latijns Amerika. Al eeuwenlang blazen ambachtelijke glasblazers in Mexico het gerecyclede glas tot kunstzinnige vormen. Door designs aan te passen aan trends van het Westen, worden technieken van toen gebruikt voor toonbeelden van nu. Deze objecten zijn vervaardigd in een traditioneel familiebedrijf. Het is uniek door 100% handenarbeid en kan daardoor kleine oneffenheden vertonen.