CLEAN YOUR HOME & BODY, SAVE THE PLANET

Dat is het motto bij Marcel's Green Soap. Zij vinden het niet alleen belangrijk om de beste, plantaardige ingrediënten te vinden die goed zijn voor je huis en huid, maar ook voor het milieu.

Elke week worden miljoenen liters schoonmaakmiddel door de gootsteen gespoeld. En elke week komen er miljoenen plastic flessen in het milieu terecht. Dat moet veranderen!

Met Marcel's Green Soap maak je niet alleen je huis schoon, maar ook de wereld om ons heen. Ons assortiment maakt gebruik van 100% gerecycled plastic, is 100% vegan en minstens 97% biologisch afbreekbaar.

Dopper

Dopper wil de groei van plastic soep een halt toeroepen en laat mensen zien dat ze daar zelf iets aan kunnen doen. Door geen water meer te drinken uit plastic flessen maar een Dopper te gebruiken wordt de berg afval sterk verminderd. Een deel van de opbrengst van Dopper gaat naar waterprojecten in ontwikkelingsland Nepal. Er worden waterputten geslagen en schone wc's en rioleringen aangelegd dankzij jouw Dopper.

 

Scrap metal

Zimbabwe heeft geen officieel recycling systeem. De werknemers van Simba-Arts verzamelen oude metalen van vuilstortplaatsen. Oude auto's, hekwerken en olievaten worden in kleinere delen geknipt. Het metaal wordt in vuur gezet om verf en roest te verwijderen en in de juiste vorm geknipt. De kunstwerken worden aan elkaar gelast tot verschillende dieren en andere sculpturen voor binnen- en buitenshuis. Het geheel wordt met de hand beschilderd, gelakt en uiteindelijk te drogen gelegd onder de Afrikaanse zon.

Ambachtelijk kreramiek van Artisnat uit Sfax, Tunesië.

Servies uit het Tunesische Sfax doet meningen watertanden. Het is mooi en modern. Met de handgemaakt en dus uniek. En ze vertellen een bijzonder verhaal. Over ambachtelijke tradities, trends, innovaties en liefde voor het pottenbakkers vak. Over wonen en werken in een land waar op sociaal gebied nog veel te verbeteren valt. En over Jalel en zijn Artisnat pottenbakkers familie.

Potten bakken in Sfax is een traditioneel ambacht dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het is bovendien een ambacht waaraan de hele familie meewerkt, wat onder meer te zien is aan de werkplaatsjes aan huis. Hoewel de concurrentie van industrieel gefabriceerd aardewerk groot is, lukt het Jalel en zijn familie het hoofd boven water te houden. Elk product is volledig met de hand gemaakt.